петак, 14. октобар 2016.

ВЕЧЕ У ЧАСТ ГЛУМИЦЕ ЉИЉАНЕ СТЈЕПАНОВИЋ

 На 11. међународном позоришном фестивалу - ЈоакимИнтерФесту у Крагујевцу, у оквиру пратећег програма, у четвртак, 13. октобра на Малој сцени („Љуба Тадић”) одржано је „Вече у част глумца” посвећено Љиљани Стјепановић.
Пред препуном салом, омаж овој, по неподељеном мишљењу критике и публике једној од наших најбољих глумица протекао је у пријатној и духовитој атмосфери какаву само глумица неодољивог шарма попут Љиљане Стјепановић може да спонтано уприличи на вечери посвећеној њеној богатој и плодној каријери. Директор Књажевско-српског театра Војо Лучић подсетио је на значајне детаље из биографије Љиљане Стјепановић а о својој пријатељици надахнуто је говорила Драгана Бошковић, театролог и по сопственом „признању” њена највећа обожаватељка. Лагано и лепо је текао разговор, синоћ у крагујевачком позоришту о животу и раду ове познате глумице а бројним присутнима Драгана Бошковић је открила тајну да Љиљана Стјепановић, сем што сјајно глуми поседује и велики литерарни таленат и да је до сада објавила две књиге песама и збирку поезије за децу. Иначе, њихово пријатељство потиче још са академије и Љиљана Стјепановић већ више од 25 година са успехом игра монодраму Драгане Бошковић „Повратак краљице Марије Карађорђевић”.
Драматург крагујевачког позоришта Марија Солдатовић истакла је за Љиљану Стјепановић да је она синоним за глумачку и људску енергију као и да спада у оне уметнике које публика засита воли од срца. Све време разговора на видео биму су „пролазиле” бројне фотографије из живота и рада Љиљане Стјепановић, а пред сам крај омажа, директор крагујевачке куће Лучић, подсетио је и на њене успешне роле у новијој телевизијској и филмској продукцији. „Вече у част глумца” посвећено Љиљани Стјепановић завршено је играњем представе „Лепотица Линејна” (у којој она тумачи главну улогу) копродукцијским пројектом Крушевачког позоришта и Арт Теме из Београда у крагујевачком Позоришту за децу.
www.joakimvjic.com 

Нема коментара:

Постави коментар