понедељак, 7. октобар 2019.

Изложба ВЕЛИКАНИ ТЕАТРА Горана Димића



Изложбом ВЕЛИКАНИ ТЕАТРА представљено је више од 170 најзначајнијих позоришних личности од Еурипида до савремених драмских стваралаца како светских тако  и домаћих.
Ова изложба је организована у оквиру  14. Међународног позоришног фестивала Јоаким Интер Фест који се у Књажевско-српском театру  одржава од  8.  до 13. октобра 2019. године.
Аутор Горан Димић  у форми плаката представља свој однос и виђење  одабраних личности.
Отварање изложбе је 8. октобра у 19 сати у Галерији Јоаким.
Биографија аутора – Горан Димић
Рођен 1963. године у Крагујевцу у коме је завршио основну школу и Гимназију, после које је студирао графику на Факултету примењених уметности у Београду. Прву самосталну изложбу имао је 1980. године, када су у крагујевачком Дому омладине изложени његови цртежи и карикатуре. Пре те изложбе, уметнички се оглашавао постављајући радове у облику плаката и илустрација на улицама и објављујући их у штампи. Оснивач је и члан миx-медијалне групе ТоФризуре са којом, а под патронатом Биљане Томић, излаже у београдском СКЦ-у од 1985. до 1988. године. У то време, такође се бавио графичким дизајном омота за плоче и разних новина и магазина. Заједно са Александром Денићем под именом Димић&Денић 1991. године отворио је сада већ антологијску изложбу Из живота веверица у Срећној галерији, коју је тада водио Славко Тимотијевић уз кураторску бравуру Дарке Радосављевић.
Од 1992. године живи у Будимпешти и претежно се бави рекламама, у којима се труди да оствари врхунски уметнички доживљај. У тој области је више пута награђиван. Излагао на великом броју самосталних и групних изложби у земљи и иностранству.
Члан је УЛУПУДС-а и његовог мађарског еквивалента МАОЕ.
Јоаким Интер Фест 2019. 

joakiminterfest.business.site

Нема коментара:

Постави коментар